„Śliwkowy Konkurs Kulinarny” organizowany jest przez Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” po raz piąty. Jego celem jest promocja obszaru Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” poprzez wyłonienie najciekawszych potraw z wykorzystaniem śliwek (świeżych, suszonych, mrożonych, etc.), a także zaprezentowanie szerokiemu gronu odbiorców bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych.

Konkurs przeprowadzany jest w dwóch obszarach tematycznych:

Kategoria I: dania główne, zupy, przystawki

Kategoria II: desery, wypieki, konfitury, napoje

Konkurs adresowany jest do osób zamieszkałych na obszarze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” tj. z gmin: Czchów, Gnojnik, Gródek nad Dunajcem, Iwkowa, Laskowa, Lipnica Murowana, Łososina Dolna. Do udziału w tegorocznej edycji zapraszamy mieszkańców obszaru Śliwkowego Szlaku, którzy nie brali udziału w poprzednich edycjach konkursu. Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są od 27 czerwca do 15 września 2014.  Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 21 września 2014 roku podczas imprezy „Od ziarenka do wiejskiego rarytasu”, która corocznie odbywa się w Bacówce „Biały Jeleń w Iwkowej. Uczestnicy konkursu zaprezentują gotową potrawę do oceny przez jury konkursowe. Szczegółowe informacje na stronie internetowej www.nasliwkowymszlaku.pl oraz w biurze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” ( tel. 14 68 44 549).

REGULAMIN ŚLIWKOWEGO KONKURSU KULINARNEGO

KARTA ZGŁOSZENIA – ŚLIWKOWY KONKURS KULINARNY

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content