„Śliwkowy Konkurs Kulinarny”organizowany jest przez Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” po raz szósty. Jego celem jest promocja obszaru Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” poprzez wyłonienie najciekawszych potraw z wykorzystaniem śliwek (świeżych, suszonych, mrożonych, etc.), a także zaprezentowanie szerokiemu gronu odbiorców bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych. Konkurs przeprowadzany jest w dwóch obszarach tematycznych.
Kategoria I: dania główne, zupy, przystawki
Kategoria II: desery, wypieki, konfitury, napoje
Konkurs adresowany jest do osób zamieszkałych na obszarze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” tj. z gmin: Czchów, Gnojnik, Gródek nad Dunajcem, Iwkowa, Korzenna, Lipnica Murowana, Łososina Dolna. Zgłoszenia
do konkursu przyjmowane są od 1 do 31 lipca 2016 roku (osobiście, pocztą tradycyjną, mailowo: biuro@nasliwkowymszlaku.pl).
Rozstrzygnięcie konkursu zaplanowane jest na sierpień i wrzesieńpodczas lokalnych imprez plenerowych na obszarze wszystkich gmin należących do Śliwkowego Szlaku. Uczestnicy konkursu zaprezentują gotową potrawę do oceny przez jury konkursowe. Szczegółowe informacje na stronie internetowej www.nasliwkowymszlaku.pl oraz w biurze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” (tel. 14 68 44 549).
PLAKAT – „ŚLIWKOWY KONKURS KULINARNY 2016”
REGULAMIN „ŚLIWKOWEGO KONKURSU KULINARNEGO 2016”
KARTA ZGŁOSZENIA – „ŚLIWKOWY KONKURS KULINARNY 2016”